הצבת מטרות

~ מהן 5 הטעויות שאנשים עושים בהצבת מטרות ויעדים ~

הרבה אנשים מתקשים להשיג
את החלומות והמטרות שלהם בחיים
מהסיבה הפשוטה שהם לא מגדירים
את המטרות שלהם בצורה נכונה!

אנשים כל הזמן אומרים:
♦️ “אני רוצה להרוויח יותר”
♦️ “אני רוצה לרדת במשקל”
♦️ “אני רוצה לעשות שינוי בעבודה שלי”
♦️ “אני רוצה לעבור לגור במקום אחר”
♦️ “מעכשיו אני אשקיע בעצמי יותר”
♦️ “ממחר אני נכנס לכושר”

העניין הוא
שעל מנת שנוכל להשיג את המטרות שלנו,
אנחנו צריכים להיות מאוד ברורים לגבי מה שאנחנו רוצים להשיג!

אלו חמשת הטעויות הנפוצות שאנשים עושים כשהם באים להגדיר את המטרות שלהם:

  1. ~ ברור וספציפי ~
    דבר ראשון אנחנו צריכים להיות מאוד ספציפיים ומפורטים כשאנחנו מגדירים את מה שאנחנו רוצים להשיג. למשל, אם אני רוצה לעשות שינוי במקום העבודה שלי, אני צריך להגדיר לעצמי איזה שינוי אני מבקש.
    ♦️ אני רוצה קידום?
    ♦️ אם כן לאיזה תפקיד?
    ♦️ אני רוצה העלאה בשכר?
    ♦️ אני רוצה שינוי במהות התפקיד שלי כי אני רוצה גיוון?האחריות שלנו היא להגדיר בצורה ברורה ומדוייקת ככל שניתן את מה שאנחנו רוצים להשיג.
  2. ~ מדיד ~
    דבר שני שאנשים לא עושים, הם לא שמים מדדים כמותיים למטרות שלהם.למשל…♦️ אם אני רוצה העלאה בשכר, אני צריך לדעת כמה אני מבקש.♦️ אם אני רוצה לרדת במשקל, אני צריך להגדיר לעצמי כמה ק”ג אני רוצה לרדת.

    ♦️ אם אני רוצה להיכנס לכושר, מה זה אומר? הליכה 3 פעמים בשבוע או חדר כושר 5 פעמים בשבוע?

    מדדים כמותיים זה אחד הפרמטרים החשובים ביותר בהצבת יעדים וחתירה להשגת החלומות שלנו, מכיוון שאם בהגדרת המטרות שלנו לא נכלול מדדים כמותיים, לא נוכל לדעת מה וכמה אנחנו צריכים לעשות בשביל להשיג אותן, ויותר אבסורדי מכך, איך בכלל נדע שהשגנו אותן? מי שרצה לרדת במשקל השיג את המטרה שלו אחרי קילוגרם אחד או אחרי עשרה? תלוי בכמה שהוא רוצה לרדת.

    וכאן יש טיפ חשוב! ❤️
    כל פעם שאתם רוצים להציב לעצמכם מטרה, תשאלו את עצמכם: “איך אדע שהשגתי את המטרה שלי ומה יחשב בעיניי כהצלחה?” (איך אדע שנכנסתי לכושר, איך אדע שהגעתי למשקל שאני רוצה, איך אדע שאני משקיע בעצמי יותר וכדומה…)

  3. ~ בר השגה ~
    האלמנט השלישי הוא קצת טריקי, רוב האנשים נופלים בו לא בגלל שהם מציבים לעצמם מטרות שהם באמת לא ברות השגה כמו “ללכת על מאדים”, אלא בגלל שהם מעוותים את המציאות והופכים בעצמם את המטרות שלהם ללא ברות השגה.למשל,♦️אם אני רוצה לרדת 15 ק”ג, זה יהיה בר השגה לעשות זאת בתקופה ממוצעת של 5-6 חודשים. אבל אם אני אגיד לעצמי שאני רוצה להשיג את המטרה הזו תוך חודש וחצי, באותו הרגע הרגתי את החלום והפכתי את המטרה ל”לא ברת השגה”.

    ♦️ אותו הדבר אם מישהו חולם לרוץ מרתון כשהוא אף פעם לא רץ בחיים שלו, אם הוא יתכנן לעשות זאת תוך שנה ומעלה המטרה ברת השגה, לעומת זאת אם הוא יחליט שהוא מתכונן למרתון הקרוב שהוא עוד 3 חודשים הוא שם לעצמו מטרה שאינה ברת השגה.

    כאן חשוב גם לציין שמעבר לתסכול שנוצר כשאנחנו שמים לעצמו מטרות שאינן ברות השגה ואז “באופן מפתיע” לא משיגים אותן, אנחנו בנוסף מסכנים את עצמנו בפציעות מכל מיני סוגים (פיזיות, כלכליות, נפשיות ועוד).למשל, מי שינסה להגיע למרתון תוך 3 חודשים כאשר הוא מעולם לא רץ בחייו מסתכן בפציעות פיזיות באימונים, ומי שמציב לעצמו מטרה לרדת 15 ק”ג תוך חודש וחצי מסתכן גם בפציעה בדימוי העצמי ובמוטיבציה.

  4. ~ רלוונטיות ~
    גם הרלוונטיות זה עניין טריקי בהצבת מטרות. כי לכאורה המטרות שלנו תמיד רלוונטיות, נכון?!אז זהו שלא בדיוק ואני אתן דוגמא:♦️ נניח שהמטרה הגדולה של מישהו זה לקבל קידום לתפקיד ניהולי במקום העבודה שלו, ובשביל להשיג את המטרה שלו הוא יודע שהוא יצטרך לתת מעצמו השנה יותר מהרגיל במקום העבודה. עכשיו לאותו אדם יש מטרה נוספת בחיים הפרטיים והיא לעשות את “הטיול הגדול” שהוא לא עשה אחרי הצבא להודו, ובשביל לעשות אותו הוא צריך לקחת חל”ת (חופש ללא תשלום) מהעבודה של חצי שנה. עכשיו בהנחה שהמטרה של הקידום בעבודה חשובה לו יותר מהמטרה של לצאת לטיול הגדול בשנה הקרובה, אז מטרת הטיול הופכת להיות לא רלוונטית עבורו כרגע, מכיוון שאם יצא לטיול, זה ירחיק אותו מהמטרה הגדולה שלו.

    ♦️ אותו הדבר עם מישהי שהחליטה שהיא רוצה לרוץ בשנה הקרובה מרתון ובמקביל החליטה שהיא רוצה להיכנס להריון וללדת. שני הדברים לא הולכים יד ביד, ולכן היא תצטרך להחליט מה חשוב לה יותר כרגע, ולאחר שתחליט המטרה השנייה הופכת ללא רלוונטית עבורה כרגע.

    אנחנו צריכים לוודא שהמטרות שאנחנו מציבים לעצמנו לאורך הדרך הן רלוונטיות עבורנו ומקדמות אותנו לעבר החלום הגדול שלנו ולא מרחיקות אותנו ממנו.

  5. ~ תחום בזמן ~
    אחרון אחרון חביב הוא הזמן, אנשים פשוט לא נותנים לעצמם מסגרת זמנים להשגת המטרות שלהם, וכאשר הם לא מציבים מסגרת זמנים למטרות שלהם הם פשוט הולכים לאיבוד בדרך, מאבדים את המחוייבות למטרות שלהם, ודוחים שוב ושוב את מה שהם צריכים לעשות כדי להתקדם אל החלומות שלהם (כי הרי אם אין לוח זמנים מוגדר אז זאת לא באמת דחיינות, נכון?! אז זהו שכן, זאת דחיינות במסווה). לכל מטרה שאנחנו מציבים לעצמנו צריכים להיות לוחות זמנים. למשל, אני רוצה לרדת 10 ק”ג עד לתאריך הראשון למרץ 2021.

לסיכום נאמר שרק כאשר נציב מטרות כך שהן יהיו ברורות וספציפיות מספיק, בעלות מדדים כמותיים, ברות השגה, רלוונטיות עבורנו ותחומות בזמן, נוכל לדעת מה בדיוק אנחנו רוצים להשיג, מה נדרש מאיתנו לעשות כדי להשיג אותן, כמה הן נכונות עבורנו כרגע, וכמה זמן ייקח לנו להשיג אותן.

בהצלחה!

אריק

לשיחת ייעוץ ללא עלות השאירו פרטים

    לשיחת ייעוץ ללא עלות השאירו פרטים