~ יושרה ~
נתחיל במספר שאלות:
♦️ כמה פעמים קיבלת עם עצמך החלטה ולא עשית אותה?
♦️ כמה פעמים הבטחת לעצמך משהו ולא קיימת?
♦️ כמה פעמים קבעת עם עצמך לעשות משהו ולא הגעת?
♦️ למשל – להתחיל דיאטה, ללכת לחדר כושר, לשבת ללמוד משהו, לקרוא ספר, לשנות התנהגות מסויימת כמו למשל להפסיק לצעוק או להתעצבן?
אם מצאת את עצמך
בסיטואציות האלו יותר מידי פעמים
אז הגעת למקום הנכון 😊
כשאנחנו מדברים על היושרה שלנו,
אנחנו למעשה מדברים על שני סוגים של יושרה:
- יש לנו את היושרה שלנו כלפי העולם.
- יש לנו את היושרה שלנו כלפי עצמנו.
ומה ההבדל בעצם?
כאשר אנחנו מדברים על היושרה שלנו כלפי העולם, אנחנו מדברים על הסטנדרטים שלנו במערכות היחסים שלנו עם אנשים אחרים ועל הדרך שאנחנו בוחרים להתנהג בעולם. כמו למשל, אם הבטחתי אז אקיים, אם קבעתי אז אגיע, אם אמרתי שאעשה משהו אז אעשה אותו על הצד הטוב ביותר ועוד…
לעומת זאת, כשאנחנו מדברים על היושרה שלנו כלפי עצמנו, אנחנו מדברים על הסטנדרטים שלנו ביננו לבין עצמנו. זה אולי נשמע אותו הדבר אבל זה לא. הסיבה לכך היא שכאן אין אף אחד שישים לב האם אנחנו עומדים במילה שלנו כן או לא, אף אחד לא יהיה כאן כדי להעיר לנו וכשזה רק אנחנו כלפי עצמנו קל לנו יותר לעשות ויתורים. בדרך כלל אנחנו ניפגש ביושרה העצמית במקום שבו קשה לנו! במקום שבו אנחנו רוצים לבצע שינוי בחיים, במקום בו אנחנו רוצים לגדול ולהתפתח, במקום בו אנחנו רוצים להשיג דברים שאין לנו.
זה לא קל לבצע שינויים בחיים, זה לא קל לדרוש מעצמנו את המקסימום שאנחנו יכולים ובמקומות האלו מגיע לפתחנו אתגר היושרה העצמית.
אז איך מתמודדים עם זה? מכיוון שאין שחור או לבן בחיים, גם יושרה זה לא דבר שאו שיש לך אותו או שאין לך אותו. השאלה היא תמיד מה רמת היושרה שלנו כלפי עצמנו.
אני אישית משתדל לשמור על רמת יושרה גבוהה עם עצמי ועם זאת אני מכיר את עצמי דיי טוב ויודע שהנושא הזה פוגש אותי תמיד בשעות הערב, כאשר הסוללה הפנימית שלי נמצאת ב 5% בלבד!
בשעות האלו הסבלנות שלי נהיית מוגבלת, רמת הריכוז שלי צונחת וכל מה שבא לי לעשות זה לעצור הכל ולנוח!
מניסיוני,
הכלי הכי חזק להתמודד עם נושא היושרה העצמית הוא מודעות!
♦️ להיות מודעים לכך שהכי קל לנו להיות לא ישרים עם עצמנו, כי אין מי שיעשה לנו דין וחשבון. עלינו באופן מודע להיזהר מליפול אל המלכודת הזו.
♦️ להיות מודעים לכך שאם אנחנו באמת רוצים להתפתח, לעשות שינויים ולהשיג את מה שאנחנו רוצים להשיג בחיים, אנחנו חייבים להעלות את רמת היושרה העצמית שלנו ולהתמודד עם הקושי הזה.
♦️ להיות מודעים לעצמנו, לדעת מהם הקשיים והמקומות האישיים שלנו, בהם אנחנו מוצאים שרמת היושרה העצמית שלנו יורדת ולחפש לכך פתרונות.
אני רוצה לתת דוגמא איך אני מתמודד עם נושא היושרה:
♦️ קודם כל אני לא הולך ראש בראש עם הקושי שלי. אני פשוט משתדל שלא לשים לעצמי לסוף היום משימות שאני יודע מראש שאני אתקשה לבצע אותן בערב. למשל, אני עושה את הספורט שלי רק בשעות הבוקר, לפני שהיום מתחיל. ככה אני מבטיח שמה שחשוב לי נעשה ולא משנה איך יתגלגל היום, אני עשיתי V על המשימה שלי.
♦️ שנית, כשמגיע סוף היום ועדיין יש לי דברים שקבעתי עם עצמי שאעשה, אני דואג לעשות זאת מיד כשאני מגיע הביתה, לפני שאני מתפנה לפעילויות הפנאי שלי. ככה אני מבטיח שאם לא יישאר לי זמן, סבלנות ואנרגיה, זה “יפגע” בפעילויות שפחות מקדמות אותי ולא בדברים שחשובים לי באמת.
♦️ בנוסף, אני רושם הכל! אבל הכל! אם חשוב לי שמשהו יעשה, אני לא מחכה לכך שאני אהיה עייף, לא מרוכז וחסר סבלנות, שזו פלטפורמה מצויינת “לשכוח” דברים בזמן אמת. אני כותב הכל ועושה את מירב המאמצים שהם יקרו וגם אם לא הספקתי לעשות משהו, זה רשום לי ואבצע את זה ביום אחר.
♦️ נקודה אחרונה ואולי החשובה ביותר! אני תמיד מזכיר לעצמי שאני עושה כמיטב יכולתי! אם נהגתי ביושרה כלפי עצמי, ובאמת עשיתי את מירב המאמצים שכל מה שרציתי יעשה, אז זה בסדר גמור גם אם לא הגעתי להכל.
כאשר אנחנו ביושרה כלפי עצמנו, אין מקום להלקאה עצמית! בחיים האמיתיים אנחנו לא תמיד נספיק לעשות את כל מה שנרצה לעשות, אלו החיים וזאת המציאות. מה שהכי חשוב הוא שנהיה הוגנים עם עצמנו, ואם באופן כנה נדע שעשינו את מירב המאמצים ולא עיגלנו לעצמנו פינות, אז הכל בסדר ומחר יש יום חדש 😊
זכרו שאחד העקרונות הבסיסיים בהתפתחות אישית זה לפתח מידה גבוהה של יושרה עצמית!
♦️ אם קיבלתי החלטה עם עצמי, לבצע!
♦️ אם הבטחתי לעצמי משהו, לקיים!
♦️ אם קבעתי עם עצמי לעשות משהו, להגיע!
בהצלחה!
אריק.