~ הפקדות רגשיות ~
כאשר אנחנו מנהלים מערכות יחסים עם אנשים אחרים, עלינו להסתכל על הצורה שאנחנו מנהלים אותן כמו שאנחנו מנהלים חשבון בנק.
מה הכוונה?
כאשר אנחנו מפקידים כסף לחשבון הבנק שלנו, זה יוצר לנו יתרה כספית שנוכל למשוך אחר כך, וכל עוד אנחנו ממשיכים להפקיד כסף, נוכל גם להמשיך למשוך כסף. עם זאת, במידה ונפסיק להפקיד כסף, ונמשיך רק למשוך אותו, בשלב ראשון אנחנו נכנס למסגרת האשראי שהוקצתה לנו על ידי הבנק, ובשלב השני כאשר נעבור גם אותה, הבנק לא יאפשר לנו יותר למשוך כסף.
עכשיו דמיינו שכאשר אתם מתחילים לנהל מערכת יחסים עם מישהו, באותו הרגע אתם פותחים חשבון בנק אצלו והוא פותח חשבון בנק אצלכם. רק שהחשבון הזה הוא לא לכסף אלא לרגשות, והחשבון הזה מתנהל בדיוק כמו חשבון בנק רגיל. ישנן פעולות שאנחנו עושים שיספרו בחשבון הזה כהפקדות רגשיות, כגון פרגון, מחמאות, עזרה, הפגנת חיבה, מתן יחס, הכלה, הבנה ועוד… וישנן פעולות שיספרו בחשבון הזה כמשיכות רגשיות, כגון צעקות, אמירות ציניות, זלזול, התעלמות, הסתלבטות על הצד השני, ועוד…
במידה ואנחנו רוצים שמערכות היחסים בחיינו יהיו טובות יותר, רצוי שנהיה ערים לנושא הזה, ונסגל לעצמנו את ההרגל להפקיד יותר ממה שאנחנו מושכים, ואת ההרגל הזה להמשיך ולחזק עם השנים כך שככל שעובר הזמן נעשה יותר הפקדות רגשיות ופחות משיכות רגשיות, ככה שתמיד נהיה בפלוס אצל הצד השני.
רוצים לדעת עד כמה זה נכון?
בואו נעשה תרגיל קטן:
תחשבו רגע על אנשים בחיים שלכם, מכל מיני מעגלים כגון משפחה, חברים ועבודה.
תשאלו את עצמכם את שתי השאלות הבאות:
- עם מי אתם לא מרגישים בנוח? מי מעצבן אתכם? ממי אתם מנסים להתרחק?
- עם מי יותר כיף לכם לבלות? את מי אתם מעריכים? את מי אתם אוהבים?
עכשיו תנסו לחשוב,
כל אותם האנשים שאתם פחות מחבבים, איך הם נתפסים אצלכם? ככאלו שעושים לכם יותר הפקדות רגשיות או ככאלו שעושים לכם יותר משיכות רגשיות? לאחר מכן, תשאלו את אותה שאלה על כל אותם האנשים שאתם כן אוהבים, ותראו מה אתם מגלים.
חשוב שתזכרו,
כמו שאתם תופסים את האנשים שאתם מנהלים איתם מערכות יחסים בצורה הזו, ככה גם אתם נתפסים אצלם (במודע או שלא במודע).
אז איזו החלטה אתם מקבלים?
האם מחליטים להיות אנשים שמפקידים או מושכים רגשות?